Een geslaagde ontdekking en goede start van 2014

In december verlangde ik niet alleen naar mooie grote fine art prints op handgeschept papier met echte buttenrand maar naar een ander soort prints met een meer art en fragiel karakter: mag best heel dun zijn of vouwbaar. Een veel meer creatieve benadering: van een print, groeien naar een art papieren object. Geen print aan de muur maar als (zwevend) object zoals wel te zien is in de grotere musea van de papierkunstenaars.

Niet een plat object van steen of brons maar een alleenstaand object, liggend, staand of zwevend aan een heel dun draadje en dan licht vanaf de achterzijde er door heen. Met een mooie huid structuur of zelfs gekleurd.

Nu is het mij gelukt en het is zover: na een flinke innovatie aan één van mijn EPSON printers is het gelukt: ik kan printen op 19 grams zijde vezelig papier, gevonden na een lange zoektocht in Frankrijk. Zelf coaten is een inventief en lastig werk. dat wel. Na een licht stijfsel badje zoals oma dat deed is mijn eerste lichtgewicht ‘object fine art print’ geboren. Vormbaar, niet eerder gezien en indrukwekkend. En met een fel bijv. led lichtje erdoor is het heel fascinerend.

Nu een expositie realiseren vol met zwevend papierobjecten, intiem, licht erdoor en mijn fotografie van de bomen geëxposeerd. Fascinatie.

Trots en enthousiast ben ik en een visuele proef is al te vinden in deze website bij Print en Innovaties.

Oh by the way: Ik wens iedere creatief fotograaf een heel gelukkig en succesvol 2014. Het jaar waar een ieder die zich zelf vernieuwt en zijn omgeving inspireert, de toekomst succesvol in handen heeft.

Hans van Ommeren. 11 januari 2014

1 thought on “Een geslaagde ontdekking en goede start van 2014

  1. 94Tyrell

    Hello blogger, i must say you have very interesting content here.

    Your page can go viral. You need initial
    traffic boost only. How to get it? Search for; Mertiso’s tips go viral

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *